Патувај и откривај

Финансирани потпроекти

Инфраструктурни потпроекти

Потпроекти во микро и мали претпријатија

Потпроекти во непрофитни организации

10 Дестинации

Одберете дестинација од интерактивната мапа за да дознаете повеќе

Атракции во дестинација 1 (Охрид, Струга, Преспа и околината)

Охридското езеро и околната природа

Преспанското езеро и околната природа

Голем Град

Градот Охрид (вклучувајќи ги културните и верските објекти)

Националниот парк Галичица

Пешачење, планинарење, велосипедизам

Рурални и традиционални искуства

Атракции во дестинација 2 (Скопје, Куманово и околината)

Бит Пазар (Старата Турска Чаршија)

Тврдината Кале

Манастирот Свети Пантелејмон

Црквата Свети Спас

Водно

Езерото Матка и Кањонот на реката Треска

Римскиот Аквадукт

Мегалитната Опсерваторија Кокино

Атракции во дестинација 3 (Пелагонија и околината)

Прилеп, Крушево и околината

Манастирот Трескавец

Споменикот Македониум (Илинден)

Спомен- куќата Тоше Проески

Параглајдерство и змајарство

Боулдеринг (вид на качување на карпи без јажиња) и качување на карпи

Битола, Националниот парк Пелистер и околината

Хераклеа Линкестис локалитет

Битола и Широк Сокак

Националниот парк Пелистер

Пешачење, планинарење, малку велосипедизам

Рурални и традиционални искуства

Атракции во дестинација 4 (Тиквешијата и околината)

Винарските визби и лозјата

Античкиот град Стоби

Тиквешкото езеро

Атракции во дестинација 5 (Малешевијата и околината)

Беровското езеро

Свеж планински воздух

Свежи лета

Манастирот на Свети Архангел Михаил

Локална свежа органска храна

Бачило Клепало

Водопадите во Пехчево

Атракции во дестинација 6 (Рекански регион – Река, Маврово и околината)

Националниот парк Маврово и активности на отворено

Манастири: Св. Јован Бигорски, Рајчица, Лешочки Манастири

Села во Регионот на планината Бистра: Јанче, Лазарополе, Галичник

Кораб (преку Динарица)

Атракции во дестинација 7 (Гевгелија, Дојран и околината)

Дојранското Езеро

Бојното поле од првата светска војна во близина на Дојран

Атракции во дестинација 8 (Полошки регион – Тетово, Попова Шапка и околината)

Шар Планина, Попова Шапка и активности на отворено / авантура

Тетово: Ара Баба Теќе, Шарена џамија

Атракции во дестинација 9 (Струмица и околината)

Манастир Св. Леонтиј во Водоча

Манастир Св. Богородица во Вељуса

Банско (урнатини на Римска бања)

Колешнски водопади

Смоларски водопади

Струмичко кале

Црквата свети 15 маченици во Струмица

Струмички карневал

Атракции во дестинација 10 (Штип, Радовиш и околината)

Манастирот Св. Јоаким Осоговски

Манастирот Св. Гаврил Лесновски

Долината на Камени Кукли

Центарот на градот Кратово

Центарот на градот Штип

Бања Кежовица

Древен град Баргала

Цоцев Камен

Виничка тврдина и музеј

Видео Галерија